Sunday, November 29, 2009

.::Selamat, Selamat & Selamat::.


Selamat yg pertama:
(27hb Nov.)

Selamat Hari Raya Aidiladha kpd semua saudara2 seMuslim... (br nk ucap...padahal update je ari ry r2)

.

.

.

.

.





Selamat yg ke-2:
(28hb Nov.)

Selamat bertunang kpd incik anak sedara... waa.. xleh jd.. anak sedara pn da tunang okeyh... seb bek tua sthn.. xla tercabar sgt.. hahaha.. tp ada pak2 sdara yg lg tua ni dok bujang trang tang tang lg nih.. auwww =p

.

.

.

.

.


Selamat yg ke-3:
(29hb Nov.)

Selamat Ulang Thn Kelahiran yg ke-24 kpd mr. baiya n mr. kazen.... beza umo dorg 2 ari je.. maka, meh potong kek sama meh...
rs sweet lak nengok dak laki yg da tua bangka potong kek sama2 g2... dan obviously dorg terpaksa sporting la kan wpn mcm geli2 je...



rs nk snym ble tgk org snym ikhlas g2.. =)


juga x dilupakan utk cik asma' noor..epi bufday yg ke-21..

benornye, ramai org yg ana knl lahir 29hb nov.. xde hari lain ke korg nk lahir?? hahaha.. (da ngarut da)

semoga panjang umo (pnjg umo pn slh satu nikmat ALLAH SWT kn kn kn..), murah rejeki (ble da murah rejeki, kena la berkongsi ye x.. ahaks!), sihat tubuh bdn, sentiasa dlm rahmat kasih syg ALLAH SWT, dan dikurniakan kebahgiaan dunia dan lbh2 lg di akhirat kelak.. aminnnnnn =)




mereka menceriakan hari ry ana.. syukran..  =)


Saturday, November 28, 2009

.::Awin, ent3 ni dituju khas utk engko walau dimana engko berada::.



eceh, tajuk cam awin ilang tah ke mana je kn..

takde la..ni tanda ingtan dr ana utk awin yg jauh di bumi Edin.. =)

Alhadumlillah, td berjaya gak memenuhi jemputan ke rumah awin wpn sue yg jmput..hahaha.. (sue, umh sdiri xnk lak ko jemput..)

mak awin wt makan2 ptg td.. fuh, marvelous ckp omputih.. rendang mak ko terangkat la win... huuyai..

mcm2 ada.. laksa, bihun sup, nasi impit, kuah kacang, rendang (of course), agar2, kek yg lembut dan gebu (pergh), buah2an tmptan utk mencuci kaki bak kata sue, dll yg ak xsempat rs... gagaga..

td cuma kitorg b3 je.. edy kata sue, mcm2 songeh dia.. xto la kalo dia dtg mlm... erk, tumpg tny, engko ada apa2 kah sama edy??? hehehhehe....

neway, study leklok.. mak ko td ble sebut nama ko je berlinang air mata... dia rindu kt ko tue..n ana tau ko pn rindu kt mak ngn family ko gak.... xpe2... 3thn je lg kn.. kuat3....

ok, ni gambo2 pengubat rindu tuk ko... hahaha.. (aip, xmo nangeh)








erk, ak xto la ko rindu kitorg ke x..tp ak buh gak la kn.. nk gak enter frame =p



erk, kitorg lg... ahaks



ok, ni bonus tuk ko la... Ecah yg tlg tgkp kn ni..


ok, do take care ma fren.. =)



-From Taiping wit love-

.::Drama oh Drama::.

ok, meh kte jd x matured sket.. kte story psl drama tv..

semua tau smlm episod akhir Nur Kasih.. dijangkakan sbyk 5juta rakyat m'sia menonton mlm td.. hee..maka ana termasuk dlm 5juta tue la kn kn kn kn.. xmo ulas panjang lebo, cuma ana xske ending dia.. hahahaha... (wpn dr awl lg da tau ending nya g2..) sbnrnya yg rs amat2 x puas ati ble pengarah terang2 nk tpu penonton.. sjak bila yg kg Nur tue dkt KL????? g tgu ketapi dkt stesen KL utk ke KL??? apakah????? huuuu.. pelis la... tlg carik stesen yg xsume org tau kot-ye-pn nk membohong...

.

.

.

.

.

.



ok, tue je komen utk Nur Kasih.

.

.

.

.

.



benornye nk bercerita ttg drama slps Nur Kasih smlm... Taubat Nasuha... slama sejam patplo lima minit tgk tue rs bosan je... pd ana mmg patut kot anak2 dia kena tengking sgala..mmg nakal yg amat! dh tau apak ko xske, lg nk cabar2 baran dia.. rskn la ye x... tetambh anak no 2 yg nama aiman tue.. eeiii, wat cemar nama je tau.. =p tp pape pn Haikarl Iskandar yg pgg watak Amirul tue amattttt cute okeyh! hahaha...

tp apa yg menarik perhatian ana adelah tagline jalaluddin hassan... "kalo xske, jgn buang.. pulangkan blk..."

mula2 dia ckp ms bg buku lama tue, rs biasa jela kn... yela penat2 kutip kt surau, bg kt menantu yg sorg tue kang sedap2 dia g buang lak... b4 dia buang sound la awl2 kn.... tp upa2nya dialog tue la yg last nye buat ana nangis xhenggat..sguh cess!

selamat ms tue sume org dlm umah ni da tdo.. kalo x, kantoi jiwang.. (ego..ego..yes i'm)

ms jalaluddin hassan ckp for da 2nd tym aft. anak ngn cucu2 dia da xde, mmg dpt rs soul kata2 yg org kerap sebut, "sume yg ada ni hny pinjaman dr ALLAH SWT..." baru la nk sedar manusia ni blh je nk di anggap mcm buku td o apa2 benda la... ada tarikh luput.. nilainya hny sementara... kita akan mengalami situasi susut nilai dan smp satu ms kita akan jd lgsg xbernilai pd sesetgh org... dan ms tue kita sdiri akan harap kita akan 'dipulangkan semula'...

tp harus ingt pesan Rasulullah saw, kita ditegah utk minta mati dtg menjemput kita... cara plg halus utk mohon kematian pn dgn doa, "Ya ALLAH, kurniakanlah ak kematian sekiranya itu yg terbaik bg ku.. ttp jika hidup lebih baik bg ku, hidupkan ak..."

sbb apa agaknye ye Rasulullah pesan gitu??

sbb, kalo slama hdup ni kita byk beribadah dan berkebajikan, kalo ALLAH takdirkan utk kita trus hidup lg, maka blh la kita tmbh lg pahala tue.. tp kalo kita ni hidup slalu buat maksiat dan kerosakan, insyaALLAH dr nikmat nyawa yg masih dikurniakan ni, ALLAH kurniakan kita taufiq dan hidayah-Nya.. sentiasa +ve dgn ALLAH...

ayat penutup drama tue, "Kita hny akan menghargainya bila kita kehilangannya.."

kadang2 kita dok rs, "ish benci benor ak ngan sipolan dan sipolan ni.. peel dia xpenahnye ak nk ske.." tp nah, bila dia xde, xyah smp meninggal la, dia xde g memane je, mesti terasa kosong gak la satu ruang dlm ati tue.... it's a nature... tp xphm nape nk juga bg perasaan tue bertandang wpn da tau hakikat ni.. (big question mark utk dri sdiri)

Hm... nk puji Sheila Rusli sbb byk cite dia skrg guna benda2 yg kita tau je, tp jarang nk beware.. tau slh, tp still buat o tau btl, tp xnk buat... dan sesungguhnye, ilham tue dtg dr ALLAH utk smp kn pd kita yg terpilih....


random: adik yg pgg watak aiman tue skali tgk mcm adik Asma' Noor yg nama Izat tue.. ada sape2 stuju?? ngeh.. (tibe2..........)

Saturday, November 21, 2009

.::Berguling-guling Mcm Tenggiling::.


ngeh3... selang satu ent3 je kot nk berlink2... =)

jz nk bgto yg ana da pn menurut kata napsu...ngeh3 lg...


.

.

.

.

.

.

.





yg bertmbh2 hepi sbb berjy pujuk baba g belikn dgn harga yg kaw2 pn rendah... hahahahahhahaha.... terbaik la baba =D

berbaloi2...


random: nk kena godek2 'hat' lama plak.. bikin tensi jeeee lah!

Friday, November 20, 2009

.::5 Tahun Sekali::.

Bkn 5 thn 5 bln ek... tp 5 thn sekali...

Apa yg di buat dlm 5 thn skali???

salah2... selain p ngundi.....

haaa.... utk org2 'rajin' mcm ana ni, aktiviti mengemas dan menyelenggara almari bj niiii le yg akan di buat stp 5 thn skali.. ye ye.. mmg dasar pemal...
.

.

.

.

.



tym kemas almari ni le mcm2 memori lama blh terimbau blk okeyh.. cth nye spt ini....





apa ada dlm gmbo ni??

haa.. kalo perasan ada 3 helai bj ijo yg same pesen... tym mula2 nk menyelongkar sgala khazanah dlm lemari, ana da warning dri sdiri, "tidak ade bj atau seluar sekolah atau aktiviti persatuan yg akan di buang keluar..." tapi sudahnye.......................... t-shirt Puteri Islam tym sekolah rendah dan juga t-shirt oren KKAA 10 dh slmt di masukkn dlm plastik utk di bg pd org...

huhu.... amat syg.. tp terpaksa gak lepaskan bj2 tue... bj Puteri Islam tue masih elok okeyh..putih suci murni lg... tp drp buat muzium dlm lemari ni, baik la panjangkan khidmat dia utk org yg blh pakai... tak byk sikit, dpt gak pahala, insyaALLAH...

aiseh, ni yg lemah ni..kn da kuar topik!

ok, blk pd kesah bj ijo 3 helai td.... itu adelah t-shirt KRS ye puan2... bygkan betapa pentingnye la t-shirt tue smp 3 helai lgsg ana tapau... (kayo la koop SMKTT  dibuatnye.. xpe.. elaun masuk poket ana gak.. auwwww =D)

tym sekolah kt SMKTT dl, t-shirt ijo ni da mcm 'mknn ruji' da buat ana.. dek krn ana aktip gle babeng KRS tym tue, maka terpaksa la ada spare t-shirt ijo ni..

tiap2 petang dr kul 2ptg smp bwk ke 5ptg ada latihan kawad... maka harus la bau bj da mcm bau longkang.. esok udah nk kena pakai lg.. kalo nk harapkn angin2kn je mmg le x jln.... nk basuh, harus la xsempat kering.. pepg dh g sekolah, hangkut dgn segala aksesori utk stay back smp ke ptg....

rindu nye waktu tue... kalo blh nk idop cm waktu tue blk... hidup ni da mcm utk kadet je la.. pelajaran pn tym tue pd ana da jth no 3 kot... hahahaha...  tak2...no 2 je...



tumpg tny, apa nama tali yg ikat kt kaki seluar tue??? lupa..
mana lak letak uniform Elit tah.. ada tue, x ilang nye insyaALLAH...


dr kelas no 2 jth kelas no 3... tp demi kadet, wat muka slambe... x kesah kena sembur ngn mak baba.... tym pertandingan da dekat, pengetua siap kasi pelepasan drp P & P utk kitorg yg bebudak Elit ni.. dia kasi 'can' kawad smp muka da mcm bontot kuali.... mmg ya-beda-bedu la sgt.... =D

tp ada satu hari tue agak 'suwei' sket la bg ana sbb tah angin tofan ape tah tibe2 cg sians ana bertempik nama ana dr tgkt 3 bgnn sekolah tue, suh nek masuk kelas... sume garak2 markah periksa blnn utk subjek sians ana fail.... bygkan, cg ana td terkenal dgn sipat x reti nk mrh2, blh smp bertempik keje dek ana...

tp sikit pn x rs malu ngn dak2 Elit yg lain.. perasaan tym tue lbh kpd frust sbb xdpt smbg practise utk pg 2.. auuwww... ;p da naik tue mmg kena sembur plak la ngn cg ana.. tp ana tau dia tempik-sembur tue sbb dia syg... yela, kalo x, harus la dibiorkn je ana trus fail ye x... (dr kajian ana, berkat wo pelajaran kalo x pk -ve kt cg2... alhamdulillah =D )

dan disbbkan ni la juga mak paksa ana pindah sekolah tym form 4... suh pindah masuk convent... beria mak nk ana talak 3 kn kadet dan Elit.. hahahaha... ana rela je... byk je geng... almaklum la da mmg dak convent pn tym skolah rendah... so masuk2 je hari pertama tue, bebudak sume tgk mcm nyampah.. lgsg x teruja..nyampah mak! yela, slalu kalo ade bdak br bkn ke kte slalunye pe'rak?? x merasa la ana nk ada org tgk ana ngn pndgan pe'rak.. menci menci!! =p


random tbe2: td cari kot2 ada simpan gambar team Elit-5 dl, tp hampa... yg ada pn tue la ha, gmbo itam putih dlm majalah sekolah tue ha... huuuu sedih! sape2 yg ada, pelis pelis pelis, ana nk beli... seyes ni okeyh



ok, tutup cite bj ijo.

.

.

.

.

.


lps da siap segala.. pas2 gatai tgn la plak nk tgk ape ade dlm laci lemari ni ha.... mak aiih.. mmg pengumpul sampah sungguh la haiii...



segala mak nenek plastik pn nk d simpan nye ha...


ok la, trus terang ana ni jenis simpan sume benda2 yg blh mendtgkan kenangan.. xkesah la resit ke plastik ke.. sume ana simpan.. plastik2 ni x lain plastik beli brg2 yg ana suke la tue.. xkesah la plastik beli brg kt kedai runcit ke hape, ate kalo udah namanye suke.................

tp udah jd mcm ni tmbh pulak faktor masa yg da bpe thn lps, mmg x bermakna apa2 dh la... maka, baik la ana hangkut semua plastik tue utk di gather kn dgn plastik2 picisan yg lain... harharhar... (kena hakis kikis hobi yg satu ni..smp skrg dok menular dlm dri lg ni... haih)

hm... maka da slmt la sudah aktiviti 5thn skali utk kali ni... tp besa la ble dlm lemari da kemas luar lemari nye plak mcm sarang penagih.. lantak la...


random penutup: hrp nya lemari tue kekal la mcm skrg smp la thn 2014 plak..


Thursday, November 19, 2009

.::Ade Ke Patut??::.



btol2 dlm dilema skrg... patut ke xpatut ni???


nafsu kata, "mauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!"


akal kata, "elek r....blh je idop lg..."



arghhhhh..... tensi2.... kena istiqarah 7ari 7mlm ke???


makhluk botak da mula dengki2.. siap convince kn baba jgn kasi... (leh ignore je..)


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.




selingan sket...


sj nk share video curik dr utube ni...


video




hahaha.. jujur gle pelakon zmn dolu2... passing2 mic mcm tym p'sembahan kt sekolah jek....


dh, i2 je...




random 1: botak tgh tgk cite antu kt tv3 pas2 jerit cm nyah...


random 2: sape ada air asam jawa??? sakit tekak amat.... sumeeeeeeeeee, garak2 botak! (mana lak g nye cicak kanak2 ni... satu keje lak nk kena cari dia...!)

Monday, November 16, 2009

.::Ni namanye takde kroje::.

Setelah ditegur oleh cik yong taufu dlm ruangan komen ent3 yg lps lps (erk, da xingt ent3 mana yg dia komen), maka dgn ini ana merajinkan dri menukar template blog ni... (pantang sungguh kalo dikaitkan dgn deepavali.. sguh cis!)










sila jgn ckp ape2 dgn pemilihan warna template yg baru ni.. amat la bkn dri sdiri... ana masih setia dgn warna itam wpn previous template pn xkaler itam...



template br ni ana pilih sbb column dia amat mesra alam... menepati ciri2 bakal suami yg ana sasarkan...



cukup la tu... motip sebenarnya sj nk kasi reminder sket ble ana tukar template blog ni.... nk tgk bpe lama bertahan...ha ha ha.... (astaqfirullah hal'azim... -nguap tutup mulot)




random: abg botak ni mmg r.... tgh2 mlm buta sibuk kaco org nk update blog.. di suruh bancuh kopi r, pasang movie amende tah dia ckp td... (ha, tajuk cite tue "top gear"... dia br ulang ckp lg ni ha) mls lyn...

Sunday, November 15, 2009

.::Hi-Tech woo...::.


t'kezut ana tym kuar toilet td tibe2 ternmpk susuk rmbt straight tgh godek2 dapur gas dgn baba..dan sepantas kilat trus tutup blk pintu toilet.. nasib bek saraf2 refleks berfungsi dgn baik... apekehe nye ade laki rmbt straight dlm umh ni???????! ha ha ha (gelak yg xkelakar)

nasib bek gak ana bijak masuk toilet bwk henpon... (kes xske suasana sunyi sepi dlm toilet..) maka, text abg sound dia pesal xwarning... disbbkan dia xreply, kasi miskol sket tepon umah.... pastu dgr la suara makhluk ALLAH tu gelak syaitonnn dr dining.... sguh cis!!

agak lama la duk b'diri tegak terkulat2 dlm toilet 2...baba lak mcm xphm jek org nk kuar ni ha...eeeiii

ble da dgr suara org rmbt straight dan baba udah mcm sayup2, tibe2 incik yg sedap gelak td jerit, "kuar la haaaa"

dpt kuar tu mmg mulot ana pot-pet-pot-pet la.... tp xsmpt nk bebel lama lps sedor baba ngn laki rmbt straight td dok nyembang kt hall jek... so masuk bilik, solat lg bagus...

hbs solat, pasan ada org ym.........
.

.
.
.
.
.
.



umah sekangkang kera pn ym okeyh!


random 1: nyampah lak nengok abg botak gelak guling2 tgk osama ckp kedah.. tp mmg lawak pn....


random 2: nk pujuk abg botak tu masak spagetti bolognese ah....

Saturday, November 14, 2009

.::Tua??? no..no..no..::.


Satu hari yg permai aritue, tibe2 rs gatai tgn dan kaki nk test rempit beskal abg..

apa yg amat memeranjatkan, ana udah xreti bwk beskal!!!!! waaaa..biar betol.... T_T

gy bwk cm budak 3thn br blaja nk nek beskal.... pegang handle pn t'ketar2... rsnye beskal tue kot yg bodoooo.... beskal ke kambing tah....sguh cis!

xle jd ni, kena asah skill blk... dl jaguh taman kot wt lumbe haram ngn yas, merentas segala longkang tepi umh pak cik kasmiri ngn aunty as.. semak samun hbs diredahnye... lumbe lak g kedai bli super ring.. (dl kalo mkn super ring udah mcm satu jenayah.. mak ana ngn mak yas mmg pantang anak2 dorg mkn jajan.. tp udah nama budak, yg dilarang tue yg bekenan..) ngn kes t'balik msuk longkang tym t'lbh lap dek krn mlas nk tarik brek kt blkg umh amir... nama pn race knnnn....

hm...tibe2 tkenang lak ms mak dok cerita dia pn jaguh beskal satu waktu dl..tp hahahaha, xcaya... sbb sedor2 je ana atas dunia ni, mak udah xreti bwk beskal.. oh, ade kah ini dinamakan karma???? adoyaiiii......

no..no..no.. ni mmg beskal tue pny pasal ni... nk kena repair blk beskal kelabu taik hanjing kt luar umh tue... tukar segala tayar, karat2 sental keluar... kasi cat 'kalerpul' sket... pas2 gear buat br.... ^_^

erm, ke bli br je nih?? cm byk la plak nk kena repair....


random: ni blom uji skill moto lg ni....jgnnnn la b'karat jugaaaak pelis..pelis..pelis...


Thursday, November 12, 2009

.::Fheeyuuu::.

Alhamdullilah... da slmt jejak tanah air...

mmg superb lembap bwk arini...rekod slalu 3jam, di buatnye jd 5jam... (ye ye...mmg smp2 trus update blog).... ngtk je spanjang jln td...ini garak2 aktiviti yg amat berpaedah smlm la ni bersama akak2 terchinta... (wuuuu... yong, 18hb k.. ahaks! ngah, i'll pray 4 u.. =D )

cuaca sepanjang jln arini pelbagai... da mcm 4 musim..hehehe... mmg beda'ah... panas ngn ujan je kot... kalo ada pn, tmbh mendung...blh kire musim ke 2???
.

.

.

.

.

.

.

smp2 je td, trus ke satu tmpt yg da lama xdikunjungi... hajat hati nk menziarah kediaman 2 saudara... da byk perubahan.... kwsan pn da mkin dibesarkan.. mgknkah slh satu ruang kediaman i2 buat ana???

hm.... ms myelusuri lorong dr kediaman seorg saudara utk menuju ke kediaman seorg lg saudara, terpanggil utk singgah menjenguk ke suatu kediaman ni... xtau apa yg menarik hati ana utk singgah...

sebaik berada di samping, ana lihat pd alamat kediaman tersebut...SubhanAllah..... milik guru ana rupanya.. padan la hati bagai di gamit utk singgah...

sebaik selesai urusan di sana, ana trus bwk haluan blik umah.. bdn da rs pnt sgt.. maka xde keinginan da nk melencong tmpt len...

.

.

.

.

.

.

.

.

dr awl nk blk da set dlm pale, "mengah la bijik mata nk ngadap 'blik-stor' tue...."

so, pas salam tukang-bkk-pin2 yg da berkhidmat sejak 4bln lps tue, trus la masuk blik mak dl... feewit, mak mkin comel okeyh...udah mcm baby.. jeles2... cute gle...xtipu... erk, comel xbermaksud tembam ye... mak still maintain kuruih... wuuu lg la jeles... (gedik!)

kendian, nk xnk, kena la ngadap bilik-stor plak... wuu...wuu...drp gaya anak gadis jln terkepit2 kesopanan br smp kg, trus melompat mcm atlit lari berhalangan okeyh (xmo ckp monyet)... tq mr baiya!! hak3...skeeeeeeeeeeee! =D (tau takot org ngamok..........)



siap tlg tukarkan cadar yg da 3thn stgh xtukar lg.... yg plg penting same tema ngn baju ana, siap ngn pokodot nye!!! woha!!! mcm tau2 jek (t'sipu2 ke siputan)


abaikan novel yg dibungkus dlm plastik kt tepi 2... nasib x di ikut nye ckp baba suh humban blkg katil..mau bedebu novel kesygan ke cintaan itu semuaaaa.....


random 1: kekadang diri ni kena di bwk berjln ke tmpt2 yg mengingatkn ttg hakikat kehidupan.. br sedo dri... (plan cuti: m'lembutkn blk ati yg keras..m'mutihkan ati yg itam...)


random 2: tq bangat pd makcik ila ngn ngah syida (udah cm ngah ibrahim bunyik nye), sbb snggup pecah peluh ngangkut brg2 ana...


random 3: kpd yg belum hbs exam (tidak seperti ana yg da cuti2 m'sia), sila study hingga migrain ye...


random 4: kpd yg ingin pulang ke kg halaman seperti ana, ati2 di jln ry... jgn lupa bc doa nek kenderaan ye.. wpn kg anda hny di gombak *wink*

Saturday, November 7, 2009

.::Penentuan::.





come on pia, lets fight3x!! penentuan tmpt ke-3 dan ke-4

.

.

 erk, blh lg kot nk nek no 1 o no 2... hikhikhik....

.


.



ok, motivasi yg baik ni... hahahahhaa....


.


.



kelebihan 0.01 ini akan ana gunakan sebaiknye....


.


.


Ya ALLAH aimannnnnn, istiqfar2x.... jgn riak.... aaauuuuuwwwwwwwwww....


.


.


.


.


.


.



.



.


.

 


.

 




ok, tdo dl.. esok br study... (ceh, ha ha ha hampeh!)









Thursday, November 5, 2009

.::Permulaan Exam bg Besh::.


jgn terpedaya dgn tajuk.. ent3 ni lgsg xnk sentuh bab2 sensitif utk paper BMEM3215 td ye...


cuma yg buat ana terhibur gilak dlm dewan td adalah lecrr yg ditugaskn utk jd ketua pengawas... dia ni berbangsa cina ye... coolio gilos... hahaha... lecrr fak. account rsnye...

cool gile skrip ketua pengawas dia..


"kpd calon2 CAEA????, bla..bla..bla... ms menjwb tlh hbs, skrg anda blh la BERDOA....."

.


.


.


.


.


.


pas2, besa la da hbs paper, mesti dak dak2 2 buat bising ye dok wpn dak2 estate cam kitorg ni still tertunduk2 menulis (pengecualian buat ana..waaaa)

kate ketua pgawas 2, "hey, can u plz stop talking????? others are still having their papers.. u know hah they're cursing u..some of their fathers are bomoh...dia bomoh u, u tau! plz haaaa....." ana gelak xkaber ok! mmg t'nganga haku gelak...cesdel btol lawak dia...


.

.

.

.

.

.

.
lawak penutup dia.......


"calon2 BMEM1101, BMEM3215, CAEA????, anda di ingatkn masa menjawab tinggal lg 15min..anda tidak dibenarkan meninggalkan CAWAN peperiksaan.." tym ni lecrr ana pn gelak x kaber okeyh!


tp ekceli dia garang gilos... sekali 2 dia dtg kt meja jr 1st yr kitorg n ckp, "y u dont understand english ha?? sori2....if i slap u then i say sori can ha???"


fuh, kalo kena kt ana, mau nangeh...(tpu! xkosa haku jd dak cengeng canggitu...hahahahhahahhaa)




random: gambatte AIMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3ptg 10hb ni kite bersuke ria ye.. (doakn ana pelizzzzzz.. ehem, syukran)

Tuesday, November 3, 2009

.::"Saya cuma ada satu kelemahan...kelemahan saya, suke snym"::.


2 ayat yg pia slalu dok ckp.... oh, jgn slh phm... kwn ana tue x gedik.. dia cuma suka gurau gedik2... wpn kekdg ble dia wt lawak ada gak rs nk je tolak dia masuk longkak kecik blkg blok E ni ha...

lg 2 ari kena berdepan dgn paper law... apa yg di bc dh mix up dlm pale ni ha.. bercampur ke6-6 akta.... dh di adun sebati, sejati... 2 ari pegang paper val, ape yg dah bc utk law mcm dh terhakis dr otak..... ni sume slh cik semutsss yg slalu nyelit dlm minum n mknn ana!

so, skrg mmg mode glabah bewok.... lazimnye, ana wt stdy group sblh mlm... sblh siang ms utk masing2 menelaah sendiri2... kemudian br byk benda blh di argue sblh mlmnye.. tp disbbkan thp gbalah mkin memuncak , so start smlm, kitorg buat discussion sblh siang n mlm...

aiiih, ni lak kelemahan ana, xreti nk m'garang straight fwd...dok la cite kes kucing beranak 5 la...lampu jln start nyala kul 7mlm la...aiiih aihh aiiihhh...

dipendekkan cite, td, tym lecrr (Ms. X) lalu kt tmpt kitorg stdy, sorg mmbr ana try la kekdah cuba-jaya tny Ms. X apa yg masuk exam wpn ana pn agak x stuju gak dia nk tny g2.. tp ana still hormat hak bersuara dia... kalo Ms. X nk bg, kire rejeki dia n mayb la rejeki ana jugak.. auuuww..

so kaber sket, ana terus le tatap notes2 yg penuh dgn pen biru n merah kt dpn mata without amek pusing cobaan mendptkn soklan bocor mmbr td..



tup tup!!


.

.

.

.

.

.



adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee la sorg hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah, nyampuk!

"wei, part Ms. X kn ada 2 je..apa nk konfius??? bc jela.."

"kalo semua benda nk tny, bek xyah exam"

pas2 mmbr ana tukar soklan... dia tny la psl menda yg dia xphm... so, Ms. X muka da smgt nk terangkn...



(ihsan en. google)



tup tup!!


tup tup!!!


.


.


.


.


.


.


.hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah, nyampuk lg!

"wei, cane ko wat val???? ko stdy last minute, ckp xphm..."

"benda senang jela..................."

dgn ayat tersebut, maka terus Ms. X bersetuju dgn dia dan xjd nk terangkan.. Ms. X berlalu smbl tersnym.... n lgsg merobohkn rs ingin tau ana yg da setinggi FE400 ni sbb ana pn tertarik nk tau psl menda ke-2 yg mmbr td tny kn.. so, redha jela.... ana pn smbg le bc notes...

ok, hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah tue td x hbs kt situ je... hmm, ana guna kekdah analogi jela....


*** ok, skrg ana da 3rd++ yr.... ana m'lepak kn dri kt ruangan lepak kt fak... kt meja blkg ana, adik2 1st yr juga melepak kn dri smbl wt group discussion ttg subjek 1st yr dorg, of course.. dlm discussion n arguement mesti ada yg slh n ada yg btol... dan kekadang 2-2 pendpt slh... sbgai org yg da blajo benda ALLAH 2, ana mmg superb tau la jwpan dia, tetmbh dh blaja advance gle babeng dr dorg... persoalannya di sini ye Muhammad Adif, patut atau tidak ana tego dorg dgn ayat "wei, kalo xto, jgn r ckp...................tah hape2 tah korg nih..." smbl senyum sinis gilos yg mana org buta pn blh nmpk???????????????????
***


ok... i2 utk korg renung2kn dan slmt beramal la sdiri.....



khas kpd En. hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah, ana nk ucapkan berbyk terima kasih kerana pd hari ini anda telah berjaya membuatkan ana:


(a) kembali hilang keyakinan dri utk menyatakan pendpt di dpn khalayak, dgn terpaksa menulis di atas kertas utk m'nyatakan pdpt kpd mmbr2 discussion ana, setelah berthn2 mak ayah, para pendidik, dan senior2 fasilitator KKAA, memberi kata2 smgt spaya jgn takut membuat slh krn dr situ kita blaja, cuma dlm masa xsmp 3jam!

(b) terlalu merindui kwn2 ana yg tnp jemu pujuk ana utk trus aja2-fighting stp kali rs terlalu glabah dan akhirnye amek keputusan utk tdo je lg bgus.... (korg, En. hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah ni, berjaya buat ak bergenang airmata rindu kt korg k!!)

(c) xmau lg menjejak aras 2 bgnn ukur yg saban tahun m'jd tmpt plg ideal utk ana menempuh study week

(d) tmbh dosa dgn mengkeji perbuatan 'mike' bergantang2 dlm ati ni ha


 


oh ye, walau apapn, ana bangga sbb 'mike' En. hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah, merupakan ant. anak melayu yg cemerlang otaknye dlm pelajaran..sguh ana bangga.. bertmbh kagum sbb 'mike' sntiasa update kn dri dgn hal2 belanjawan semasa yg mana ana sdiri xpenah ada minat pn nk dgr o amek tau.. cuma dl pernah la t'congok dpn tb tym PM bentangkn bajet sbb mak suh bgto kakitgn kerajaan dpt bpe bonus...

akhir kata, slmt menempuh peperiksaan dgn jayanye kpd En. hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah... doakn ana juga blh menjd secemerlang 'mike' satu hari nnt...



random: eh, ana ada kate ke xmo update b4 10hb??? ni pn jasa En. hamba ALLAH yg duduk kt meja asing2, kusi lain2, yg mmg di akui berotak genius, hbt, muka score tiap2 kali exam, yg xpenah tdo dlm kelas, sume yg yg yg mulia lah...